Met de billen bloot

IK BEN OOK NIET PERFECT! Dat schreef ik in de laatste blog van 2014 onder het subkopje ‘Naakt’.  Vanaf nu voeg ik de daad bij het woord en ga ik met de billen bloot. Ik ben niet perfect en ik kan niet alles zelf, gelukkig zit daar dan gelijk weer een leuk verhaaltje in!

Beginnen

Toen ik met weerhandig begon, vroeg mijn vriendin: “En hoe kom je aan klanten?” ja, dat wist ik ook nog niet. “Je moet beroemd worden”, zei zij stellig. Ik geloof niet dat ik haar eerder zo dom aankeek. “Je moet gaan bloggen, je vertelt altijd zo grappig”. Huh? Ik vertel grappig? Waarover dan? “Nou wat dacht je van toen je die limoen rasp in de curry nodig had en het niet lukte”. Kortdaad besloot mijn vriendin dat ik eerst 10 (TIEN???) blogs moest schrijven en dan zouden we ze online zetten. Leek haar handig voor als ik eens writersblock heb, dat er vast wat stukjes klaar zouden zijn.

?

Nou, het begon al met het eerste probleem (waarschuwing: de billen gaan bloot): ik kon me in de verste verte niet voorstellen waar ik over zou kunnen bloggen. Als ik al niet eens een onderwerp kon verzinnen, hoe moest ik dan bloggen? Mijn vriendin dacht eens terug aan verhalen die ik haar vertelde, dingen die we samen meegemaakt hadden en (hoe doet ze dat toch?) schudde zo de eerste lijst met onderwerpen uit haar mouw.

Ego

Gelukkig was zij niet lang daarvoor als zelfstandige begonnen. Ik had haar geholpen met het opzetten van de administratie, het indienen van de BTW en aangifte en nog een paar dingen (maar die ben ik uiteraard weer vergeten). Dus ik was niet in mijn mannelijke ego aangetast. Al was om hulp vragen toen nog wel een dingetje.

Fout

Inmiddels ben ik blij en trots als er zomaar een blog helemaal van mij is, dat ik niet meer ideeën vraag aan mijn vriendin. Zo wist ik meteen dat er een blog aan kwam toen ik diesel in een benzine-auto tankte. Daar heb ik wel wat ongemak voor over. Of toen bij Rijndam een mevrouw zo roerend over haar dochter sprak. En toen ik vol trots mijn te grote heggenschaar liet zien. En mijn vriendin vroeg hoe ik hem vasthield met één verlamde hand. Toen keek ik beteuterd en troostte zij mij “Ik ga de heg wel knippen, schrijf jij er maar een blog over”. Ik werd stiekem vrolijk dat ik weer een fout maakte. Weer een blog!