Siemon’s Keuze: pot openen

Ik heb als functioneel éénhandige altijd een uitdaging als ik een pot moet openen. Moet ik én de pot vasthouden én het deksel losmaken. Dan heb je een tweede hand nodig. Mijn vriendin is, met haar versleten pols, ook al niet de redding. Dat vraagt een zwaardere oplossing: een hulpmiddel. Ik heb drie hulpmiddelen tot mijn beschikking, de eerste

grip-it

Er zijn vele soorten en maten van dingen die de grip steviger op het deksel laten aangrijpen zoals de Grip-it. Hier zie je hoe dat werkt met één hand.

httpv://youtu.be/LQRRGMR6Jko

Dat gaat niet, De grip-It doet het voortreffelijk maar de pot gaat bewegen tussen mijn benen. Misschien wel handig voor de krachtpatsers met twee handen of verschrikkelijk sterke benen. Bovendien moet je zitten en dan wordt misschien je broek vies.

pottenhouder

httpv://youtu.be/UOoZYbLpgNE

Ik kan goed overweg met de pottenhouder, zelfs de kleine potjes krijg ik open. En als de deksel echt vast zit pak ik er voor de grip een potopener van Grip-It of van Good Grips bij. Hij is alleen niet echt luxueus te noemen, maar met een spuitbus met verf kun je hem in elke, bij de keuken passende, kleur spuiten.

Ik heb kracht genoeg in mijn hand, maar wat als je niet meer zoveel kracht kunt gebruiken? Is de One Touch Automatische Potopener dan wat?

One Touch automatische potopener

httpv://youtu.be/Wg21kib-e5Q

Ik heb het zelf geprobeerd en het werkt echt zoals in het reclamefilmpje gedemonstreerd wordt. Het eigen gemaakte filmpje laat ik dan maar achterwege. Het maakt geen herrie en de dop wordt losgedraaid, hoe stevig ze hem ook vastdraaien in de fabriek. Echt een uitvinding. Let wel op dat je een echte One Touch hebt, er is veel namaak in de handel en die maken wel herrie. Het is te herkennen aan dat stickertje van One Touch, dan weet je dat je goed zit.

conclusie

De Grip-It alleen is voor de relatieve krachtpatsers onder ons. De pottenhouder is niet zo mooi in de keuken, maar ideaal voor mensen die slechts één hand functioneel met daarin normale kracht, de Grip-It is een plus als je de pot echt niet open krijgt zonder. Ik zet mijn stempel ‘Siemon’s Keuze’ op de One Touch Potopener, omdat hij voor iedereen werkt (ook geschikt voor luie mensen). En dat de batterijen soms vervangen moeten worden dat vergeef ik de makers dan maar.

voordelen nadelen Siemon’s keuze
Grip-It goedkoop kost kracht
Pottenhouder eenhandig niet zo fraai
One Touch Potopener geschikt voor iedereen batterijen weerhandig-siemon's-keuze

geredigeerd door petrafisher.com

PS  Wil je vertellen welke hulpmiddelen jou echt helpen of juist niet, dan kan je naar de Facebookgroep gaan Handige Hulpmiddelen.