Kietelen

Ik heb de Breinkalender 2016 in huis, nog keurig ingepakt in plastic. Zal ik vast gluren? Ik doe het! Mijn excuus is dat ik hem aan mijn klanten moet verkopen, dan moet je wel de inhoud kennen, toch? Met gerust geweten maak ik de verpakking open.

kietelen

De kalender valt open op 14 januari. Hé, dat ben ik zelf! Mijn geheugen werkt niet meer zo goed en ik ben vergeten wat ik ook alweer ingestuurde. De bladzijde die begint met ‘genoeg getreurd’, en het is allemaal nog steeds waar. Ik blader verder en kom een vraag tegen: ‘Kun je jezelf kietelen?’. Ik denk daar een tijdje over na om ten slotte te concluderen dat ik het echt niet weet. Gelukkig staat het antwoord onder aan de pagina, want ik zou wel een beetje voor gek staan als ik het uit ging testen.

tekeningen

Ik blader verder. Allemaal interessante verhalen, van lotgenoten, professionals, quotes van schrijvers en dichters, prachtig afgewisseld door rake tekeningen van lotgenoot Ilse Winter. Ze heeft een tekening van een vrouw die reikt naar een stok maar daar net niet bij kan. Mooi en verdrietig tegelijk.

wippen

Op 9 september staat er een interessante minilezing van Professor Scherder over de routine; is het goed of niet goed om routine te hebben? Ook leer ik waarom kinderen gemiddeld 10 keer zoveel creativiteit in zich hebben dan volwassenen. En waarom mensen troost-eten. En dat wippen in je stoel heel nuttig is, ook gevaarlijk merk ik, als ik dit iets te enthousiast uitprobeer

slimmer

Het IQ komt ook aan de beurt. Tien tips om slimmer te worden. Dat moet ik lezen. Mijn oog valt op tip 6 die luidt: ‘Zet je mobiele telefoon en email uit’. Hmmmm, moet dat echt? Snel naar de volgende tip: ‘Vermijd multitasken’. Dat stemt mij vrolijk, want ik kan niet meer multitasken. Als ik sta te koken en mijn zoon loopt de keuken in, stuur ik hem meteen weer weg. Ik heb al genoeg rijst zien verbranden.

aantrekkelijk

Wist je dat je hersenen slechts 2% van je totale gewicht vormen, maar wel 20% van de zuurstof gebruiken? Dat je tips krijgt om de feestdagen te overleven? En dat een stroomstoot helpt tegen wagenziekte? Ik denk dat een stroomstoot, als hij maar sterk genoeg is, helpt tegen alles… Interessant feitje is dat het brein in 0,013 seconden bepaalt of iemand aantrekkelijk is. Dat zet de vrouwen die uren bezig zijn toilet te maken in een ander daglicht.

geboden

Ik ben bij 3 september: ‘tien geboden voor het brein’. . Ik schiet vreselijk in de lach. Waarom vertel ik niet, dan moet je hem maar aanschaffen. 🙂

geredigeerd door petrafisher.com

De Breinkalender is hier te koop.