Rijd mee in peloton aangepaste fietsers tijdens Rondje Stelling!

De sportieve fietstoertocht Rondje Stelling wil zondag 3 september a.s. een zo groot mogelijk peloton aangepaste fietsers aan de start van haar 30 kilometer-route rond Haarlem zien te krijgen. Op die manier wil de organisatie de mogelijkheden van aangepaste fietsen voor mensen met hersenletsel en andere beperkingen onder de aandacht brengen.

Er zijn duofietsen, driewielers, tandems en tal van andere speciale fietsen, waarmee mensen met een beperking weer een deel van hun vrijheid terug kunnen krijgen. De Raisin Hope Foundation Nederland werkt al enkele jaren hard aan de realisatie van een netwerk aangepaste fietsen, die gratis kunnen worden geleend door mensen met hersenletsel. Door fietsen krijgt deze doelgroep haar vrijheid en zelfvertrouwen terug en kan zij zich weer volop mengen in de samenleving. De RHF is het officiële goede doel van toertocht Rondje Stelling, dat jaarlijks een toertocht voor sportieve fietsers organiseert langs De Stelling van Amsterdam.

30 kilometer

Naast de sportieve afstanden 65, 120 en 170 km is er dit jaar speciaal voor recreatieve fietsers en aangepaste fietsers een 30 kilometer-route uitgezet vanaf wielercircuit Wheelerplanet in Spaarndam. De toertocht gaat grotendeels door het mooie waterlandschap van recreatiegebied Spaarnwoude rond Haarlem en de duinen bij Santpoort. Ook het oude gedeelte van Velsen wordt aangedaan.

aanmelden

Tijdens deze tocht wil organisator Fortza Velo zoveel mogelijke aangepaste fietsers in een peloton het parcours laten rijden ter promotie van de vele fietsmogelijkheden voor mensen met hersenletsel en andere beperkingen. Rond 13.00 uur wordt het peloton feestelijk onthaald aan de finish. Aangepaste fietsers worden dan ook opgeroepen om zich massaal aan te melden voor de gezamenlijke start om 10.00 uur vanaf Wheelerplanet. Deelname voor aangepaste fietsers is gratis. Zij kunnen zich aanmelden door een mailtje te sturen naar de RHF via info@raisinhope.nl.

testfietsen

Wie nog geen aangepaste fiets heeft, maar er wel over nadenkt, is deze zondag ook aan het goede adres in Spaarndam. Er is een speciaal randprogramma rond aangepast fietsen. Zo is rijwielhandel ’t Mannetje, specialist in aangepaste fietsen, vanaf 12.30 uur aanwezig met tal van testfietsen, waarmee belangstellenden kennis kunnen maken op het autovrije wielercircuit. Meer informatie is te vinden op de websites rondjestelling.nl en bidonchallenge.nl.