Gastblog van Wilco Giesen: hoe een sporter bleef sporten na een CVA

Ik ben Wilco Giesen, 53 jaar jong en ik was een druk, actief baasje. Naast mijn gezin en een geweldig leuke job waren er deelnames aan o.a. Alpe d’Huzes, (hele) triatlons, marathons en survivalruns. Kortom een fanatieke sport- en fietsliefhebber.

CVA

Totdat ik zondag 27 juli 2014 uit het niets werd getroffen door een fors herseninfarct, een CVA. Mijn leven werd behoorlijk op de kop gezet om maar een statement te gebruiken. Volgens de artsen heb ik „Gewoon dikke pech gehad”. Dit kan dus iedereen, elke willekeurige dag, gebeuren. Een blijvende halfzijdige verlamming en spasmes zijn nu onder andere mijn deel.

Bewegen

Ik ben nog steeds, blijvend, revaliderend van dit herseninfarct. Daarnaast probeer ik zoveel mogelijk weer te bewegen en sporten. Als geen ander weet ik inmiddels, voor iedereen, maar zeker voor anders valide mensen en mensen met een ernstige aandoening of ziekte; In beweging komen en vooral blijven is van groot belang! Het helpt je op diverse gebieden weer vooruit; o.a. conditioneel, fysiek en mentaal. Qua veerkracht, doorzettingsvermogen, en op sociaal gebied: je komt weer onder de mensen, je hoort er weer bij en telt weer mee! Inmiddels heb ik de Alpe d’Huez weer beklommen op mijn 3 wielige ligfiets en in augustus heb ik mijn 1e triatlon ”nieuwe stijl” weer volbracht.

Actief

Werken is er voor mij helaas niet meer bij. Maar als ambassadeur van het DELA Goede Doelen Fonds verzorg ik nu presentaties en bezoek ik vrijwilligersprojecten voor mensen met een beperking. Daarnaast geef ik als CVA getroffene en NAH ervaringsdeskundige gastlessen op scholen en revalidatiecentra en ben ik actief op het gebied van het sporten en bewegen voor anders valide mensen.

Sporten en bewegen heeft mij voor een groot deel weer gebracht waar ik nu ben en sta!

Mijn visie is; DENK IN MOGELIJKHEDEN, NIET IN BEPERKINGEN, BEWEEG EN LEEF!

Wilco Giesen met de handfixatie: