Fluitjes, rooksignalen en…maar wat was ik nu aan het doen?

Ik word gek van die cijfertjes. Ze dwarrelen over mijn scherm. En de aangifte moet van de week  weg, anders wordt meneer of mevrouw Belastingen boos. Ik heb al een keer een boete gehad om dat de cijfers een dag te laat waren. En dat kan een kleine, beginnende  ondernemer niet twee keer trekken. Geloof mij maar. Ik moet, ik moet, ik moet… Eerst even kijken wat er nu naar mij fluit. Ik krijg op mijn telefoon een berichtje van Wordfeud (een soort computer-Scrabble). Die moet ik eerst even zien. Het is een bijzondere vrouw die ook een CVA heeft gehad, daar een ernstige afasie aan overgehouden heeft en zo weer woorden leert. Er zit ook een schermpje bij waar je mee kunt chatten. We chatten met elkaar met emoticons en daar is zij veel beter in dan ik! Even bedenken wat zij me nu weer probeert te duidelijk te maken:  😛  :mrgreen:  ➡  💡  😀

Uitglijden

Oja, ik dwaal af. BTW was ik aan het doen. Eerst even mijn Sociale Media checken, eventjes maar. En daarna ga ik aan een BTW-marathon beginnen. Een interessant stuk staat er op LinkedIn. Over hoe het werkt in je hersens als je onder de douche staat en je denkt dat de telefoon gaat. Je hebt een paar mogelijkheden. Of je ‘springt’ onder de douche vandaan om de telefoon op te pakken, met het risico uit te glijden. Over steevast te laat komen nog maar te zwijgen. Of, als je ervaring hebt met uitglijden zoals ik, laat je hem gaan en belt later terug. Doet de douche uit nadat je afgespoeld hebt, je droogt af en grijpt je mobiel. En dan komt het vetgedrukte: Gek is dat, er staat niet dat ik een telefoontje gemist heb? Ik heb het zeker verzonnen. Dat is de derde en juiste mogelijkheid. Dat heet… hé, mijn Facebook geeft een tringeltje. Er staat een leuk stukje van een vriendin! Even lezen.

Rooksignaal

Zij schildert haar tuinbank voor de derde keer in een paar maanden tijd. En ook nog het felste rood dat er bestaat. Ik vond dat felle groen ook wel mooi, maar blijkbaar… Mijn whatsapp gaat fluiten. Sowieso is mijn mobiel een piepend, fluitend, kreunend en zingend ding om maar niets te missen. De dag dat er rooksignalen op de markt zijn koop ik ze meteen zo afhankelijk ben ik geworden van dat ding. Het is mijn mobiele geheugen onder andere,  ook dat ik…shit, BTW. Even focussen. BTW…BTW… BTW, de woorden hameren in mijn hoofd.

Keuken

Probeer je nu te concentreren Siemon. Je moet je aangifte doen. Niet nog meer afleiding zoeken. Ik kijk naar de cijfers en vul ze verder in. Mijn Facebook meldingen negeer ik. Met moeite, maar het lukt, en ik ben lekker bezig. Dan gaat mijn mobiel. Die moet ik wel oppakken want dat is een goede vriendin van mij. Nadat ik haar 10 minuten heb aangehoord, leg ik haar neer. Wat kan die vrouw snel praten, ik kan er bijna niets tussen krijgen, zeker niet met mijn afasie. Pffff… nu maar eerst een kopje koffie zetten, en daarna ga ik verder met mijn BTW. Ik ga naar de keuken en zie dat de vaatwasser zijn programma beëindigd heeft. Even uitruimen. De pan die nog op het gasfornuis staat kan ik ook wel meteen afwassen. O ja, koffie en dan ga ik de BTW afmaken.

Pakket

In de woonkamer aangekomen vraag ik me af wat ik daar doe. Een kop in de krant trekt mijn aandacht. “Aan de grond door een dak”. Vreemde kop en ik begin het artikel bijna te lezen toen ik een ingeving had: BTW. Ik ben net 5 minuten lekker bezig met het invullen van het spreadsheet, ik ga het bijna leuk vinden, en de bel gaat. Een pakjesbesteller met een enorm pakket. Hij brengt het naar binnen, want ik kon het niet aanpakken met één functionele hand. Eens kijken wat ik allemaal besteld hebt: diverse potopeners, wat vingerbeschermers,  een zootje bookseats in alle vrolijke kleuren  en argh…: BTWEEEEH!

Gecorrigeerd door Suzanne Rietveld

Ps           Heb je ook concentratieproblemen, beperking of geen beperking, en heb je de ultieme oplossing, laat het dan hier weten en help me!