Rijbewijs

Als je een beperking krijgt en je hebt al een rijbewijs en je twijfelt aan je rijgeschiktheid vul dan een Eigen Verklaring, te verkrijgen bij het CBR of de gemeente. Dit betreffen vragen over de gezondheid. Is de gezondheid aanmerkelijk veranderd, dan is een medische keuring verplicht. Wie niet rijgeschikt wordt geacht mag niet meer rijden. Als je dat verzwijgt en je krijgt een aanrijding kan de verzekering de schade niet uitkeren en de verzekering opzeggen. Zie ook deze link.

Autorijschool

Je kan ook lessen nemen bij een autorijschool voor mensen met een beperking, alle revalidatiecentra hebben zo’n autorijschool in huis. Tik anders in je zoekmachine ‘autorijschool + beperking’ in.

Auto-aanpassing

Iets anders is de eventuele auto-aanpassing, bijvoorbeeld als je maar één hand functioneel hebt. Of als je als passagier aanpassingen wilt, bijvoorbeeld als je in een rolstoel belandt. Zie voor meer informatie deze link. Een vergoeding aanvragen is mogelijk via het WMO-loket. Als het werkgerelateerd is kan je bij het UWV een aanvraag doen. Als de mogelijkheden uitgeput zijn kan er in uitzonderlijke gevallen een aanvraag gedaan worden bij het ANGO-fonds