5 tips van zaken die je kunt overwegen als je gaat feesten

Het loopt al weer tegen het einde van het jaar. Een tijd om nadenkend te zijn. Wat is er in de wereld allemaal gebeurd? Twee keer een paar religiedwazen in Frankrijk die een bloedbad achterlieten, Europa was en is met verwarring over de vluchtelingen, een dieselschandaal met Volkswagen, voortdurend gedoe met de WMO en het PGB en ‘Heel-Holland-bakt-coryfee Martine Bijl krijgt een beroerte. Daarentegen is Dafne Schippers de Sportvrouw van het Jaar en wereldkampioen op de 200 meter in 21.63 seconden. Een afstand waar ik zo’n beetje zes minuten over strompel. Tja, ieder zijn grens…

muren

Juist daarom zal ik hier een pleidooi houden om, af en toe, je grenzen te negeren. Ik ben al met mijn kop tegen de muur gegaan en heb mijn lesje geleerd. Misschien heb jij ook wat aan mijn ervaring? Scheelt een hoop deuken in de muur.

5 tips van grenzen die ik had moeten weten

Tip 1

Ik wandelde met mijn vriendin naar het winkelcentrum. Hartstikke leuk om gezellig samen te lopen. Gevolg was wel dat ik terug geen woord meer uit mijn mond kreeg. Lopen èn praten zat er niet meer in, maar dat was het me wel waard en zij begreep waarom ik stil was. Heel december is het feest. Maar moet je meedoen? Heb je last van vermoeidheid maar een stemmetje in je hoofd zegt: “feest”? Als je ook in die situatie dreigt te raken is het misschien het overwegen waard om van te voren rustig af te wegen welke problemen je krijgt en hoe erg die voor een keer zijn.

Tip 2

Ik verzorgde eerder dit jaar een lezing in België, een roteind rijden dus. Ik vroeg of mijn vriendin gezellig met mij mee ging en bood haar aan te rijden. Ja inderdaad niet ‘ik vroeg, maar ik bood haar aan’ ik ben namelijk dol op autorijden. Zo spaarde ik mijn energie om de lezing te kunnen geven. Een paar dagen voor het sinterklaas/kerst/oudejaars-feest doe ik rustig aan, alleen het broodnodige. Op tijd naar bed, rusten tussendoor en dat soort dingen. Wat werkt voor jou?

Tip 3

Ik woog maar liefst 92 kg toen ik een beroerte kreeg, toen was ik in een maand tijd 21 kg kwijt. Gezond eten is verstandig, vooral voor ons beperkten. Maar is het nu zo’n probleem als je een keer onverstandig ‘snoept’ in een feestmaal? “Als je het daar maar bij laat”zegt een inwendig stemmetje. Wordt vervolgd…

Tip 4

Ik ben met mijn manke poot en lamme hand vaak in benarde situaties geweest. Zo heb ik een etentje gehad in een restaurant en moest plassen. Het toilet bleek een verdieping hoger te zijn met een piepkleine wenteltrap daar naar toe. Toen ben ik begonnen een stalen blaas kweken en vooral mijn drankjes van wijn tot koffie met kleine slokjes een halve avond mee te laten gaan. Wat dacht je van het voorkomen wat ik al eens meemaakte en bereid je misschien zelf voor op mogelijke ongemakken die je krijgt?

Tip 5

Ik was altijd een jongen van carrière. Nu geniet ik van de kleinste dingen, dus ik zou zeggen: “geniet met mij mee!”

Prettige feestdagen!

geredigeerd door petrafisher.com