Magnetische vetersluiting Zubits

Vanaf  21,00

Product Description

De magnetische vetersluiting

Ik heb de MAGNETISCHE VETERSLUITING zelf geprobeerd en ben enthousiast. Eindelijk niet meer mijn veters strikken met één hand! Maar ook voor tweehandigen handig. In het begin is het even zoeken naar de precieze lengte van de veters, niet te strak want dan krijg je schoenen niet uit, maar ook niet te los, maar als je hem eenmaal hebt werken ze uitstekend. Persoonlijke tip: draag de veters losjes bij de punt van de schoen, het doet niets af aan het draagcomfort en je krijgt de schoen gemakkelijker uit. Of kies gebruik van elastische veters!

Verkrijgbaar in de kleuren: zwart, bruin, grijs en wit.

 

Veel gestelde vragen over het gebruik van Magnetische Vetersluiting Zubits

Magnetische Veters maak je vast aan je eigen schoenveters. Maar in principe de installatie gaat als volgt … haal de eerste drie rijen veters uit je schoenen, rijg je veters door de magneten, trek de veters een beetje aan voor de perfecte pasvorm, leg een knoop of gebruik de meegeleverde veterstopper, en knip je veters af!

Zijn de Magnetische Veters wel stevig genoeg?

Hardlopen, fitness, fietsen, wandelen, rennen op de speelplaats, en vrijwel alle recreatieve sportieve activiteiten zijn geen probleem voor de meeste gebruikers. De MAGNETISCHE VETERSLUITING zijn gemaakt van super sterke neodymium magneten. Door gebruik van een “magnetische serie” komt er veel meer vermogen uit de neodymium magneten in een veel kleiner formaat. Ze zijn ontworpen om je schoen stevig vast te houden tijdens het gebruik, terwijl het nog steeds makkelijk genoeg om uit te trekken na afloop. Ze zijn over het algemeen niet aanbevolen voor schoeisel met NIET-elastische zolen zoals voetbal, skates, atletiek schoenen. Mochten de magneten toch onverwachts los gaan tijdens het lopen, wil het vaak helpen op de veters een klein beetje losser te maken.

Ze zijn er in magneetsterktes #2 en #3:

vetervoering strak vetervoering normaal vetervoering losjes
lichaamsgewicht <50 kg #2 #1 #1
lichaamsgewicht 50-90 kg #2 #2 #1
lichaamsgewicht > 90 kg #3 #2 #2

Zijn ze ook geschikt voor mijn schoenen, of laarzen?

Zubits werken op bijna elk paar schoenen met veters. Ze werken niet met klittenband of schoenen zonder veters. Ook als de ruimte tussen de vetergaten minder als 2,5 centimeter bedraagt wordt het gebruik van de Magnetische sluitingen afgeraden. Ook zou het kunnen dat soms door de constructie van de schoen het lastig om Zubits te plaatsen. Als er minimaal 16 (2 x 8) vetergaten zijn kunnen 2 Zubits boven elkaar overwogen worden. 

Verliezen de magneten snel hun kracht?

Zubits zijn gemaakt van neodymium magneten. Deze zullen na verloop van tijd niet hun magnetisme verliezen zoals keramische magneten. Als je je schoenen weggooit haal je de Zubits er uit en monteert ze in een nieuw paar. Zubits gaan een leven lang mee en verliezen niet hun kracht. 

Kan ik met mijn vingers tussen de Zubits komen?

Je vinger zou tussen de Zubits bekneld kunnen raken, maar dat is bijna niet mogelijk bij normaal gebruik. Je houdt de magneten aan de zijkant vast om ze te sluiten, waardoor je vingers zelden op de plaats komen waar de magneten sluiten. Vingers van volwassen vingers zijn meestal ook te dik en te groot om er tussen te komen. Als je een hele vinger van een kind tussen de sterkste maat houd is dit niet pijnlijk maar eerder vervelend. Dat gezegd hebbende, kan een kind die aan het spelen met de Zubits wel een velletje ertussen krijgen wat pijn kan veroorzaken. Zubits worden niet aanbevolen voor kinderen onder de 5 jaar en we raden dat kinderen niet spelen met de Zubits die net uit de verpakking komen, maar dat deze door de ouders meteen op de schoenen worden vastgemaakt.

Blijven metalen voorwerpen plakken aan de buitenkant van de Zubits?

Nee. ze zijn speciaal ontworpen om een externe magnetisme emissie uit de plastic behuizing van de Zubits zo klein mogelijk te houden. Wanneer Zubits gesloten, is het moeilijk om zelfs een kleine schroef aan de buitenkant te laten plakken. Natuurlijk, als de magneten gescheiden zijn wel mogelijk hier iets aan te laten plakken.

Gaat nu steeds het winkelalarm af als ik binnen loop?

Nee, Zubits hebben geen invloed op de diefstal detectie poortjes bij winkels.

Kan ik de Zubits sluitingen nogmaals gebruiken als mijn schoenen versleten zijn?

Natuurlijk. Gebruik dezelfde Zubits op elk nieuw paar schoenen die je koopt! Haal ze uit je versleten schoenen en zet ze eenvoudig over op een ander paar schoenen.

Kan ik net zo goed de goedkopere Chinese varianten van de MAGNETISCHE VETERSLUITING kopen?

Helaas niet. De Chinese varianten zijn zwakker (zie onder) Alleen de Zubits zijn geschikt.

Extra informatie

Kleur

Zwart, Bruin, Wit, Blauw, Grijs, Rood, Groen

Gebruik

,

Sterkte magneten

#1, #2, #3