Beeld van mezelf

de vrolijke belevenissen van iemand die een beroerte gehad heeft

Spiegel

Kijkend naar mezelf ontstaat er een verkeerd beeld van mij zelf, hoop ik. Allereerst kijk ik altijd naar mezelf in de spiegel. Dus waar ik een litteken ziet aan de rechterkant, zit het eigenlijk voor de kijkers links. Dat is fout nummer 1, een scheef beeld.

Scheef

Over scheef gesproken: zie je die mond in de films! De camera zoomt in als ik de intro zeg. Was hij maar een beetje verder weg gebleven… Anderen zeggen dat het ze niet opvalt, jaja…., weer anderen zeggen dat het charmant staat, jaja… Ik zeg dat het gewoon een ongelooflijk scheve muil is, van een slechte man, met wat kwaads in de zin. Iemand die op je geld uit is, of op je vrouw, of allebei. Brrr… Fout nummer 2, ik heb geen scheve mond, echt niet! Ok…hij is een beetje scheef, als je goed kijkt, met een bepaalde hoek. In een bepaald licht, ok…in ieder geval niet in het donker…als je niet kijkt…met je ogen dicht…

Melig

We filmen met zijn drieën. De cameraman, mijn vriendin en ik. We zijn uren bezig en eindelijk staan de producten er op. Nu de intro nog. En dan komt de meligheid. Ik weet niet hoe vaak hoe vaak ik het over moet doen, en met elke keer steeds meliger word. Ik kan maar net mijn lachen inhouden, maar het staat er op na 78 herhalingen. Fout nummer 3: ik ben niet melig. Ik heb alleen melige momenten, soms…

Logo

Zie je in de intro dat schilderij achter me? Dat heb ik in Lyon op een kunstmarkt gekocht. Dat mannetje achter me deed me aan mijn situatie denken. Wiebelig, zoekend naar evenwicht, maar op weg naar een andere, en lichtere toekomst. Van dat mannetje heb ik mijn logo gemaakt. Dat is mijn interpretatie. Ik ben benieuwd naar de jouwe?

Film

Kijk maar zelf:

httpv://youtu.be/b1JoAOPX5SE

Hier te verkrijgen. Win een prijs met de vraag: Waar komt het logo vandaan? Onder de goede inzenders wordt een pakje Chobs verloot. Mail hier je reactie. Sluitingsdatum: 9 maart 2014.