Tien tips “Slapend tv kijken met een beroerte”

de vrolijke belevenissen van iemand die een beroerte  gehad heeft

Slapen met tv aan

Drie dagen geleden werd ik op mijn werk plotseling overvallen door een beroerte. Ik lig in het ziekenhuis. Mijn rechterarm en onderbeen werken niet meer. Mensen willen van alles van me. En ik wil alleen maar slapen, met de tv aan. Verpleegkundigen willen mij pillen geven en eten en drinken. Fysiotherapeuten willen dat ik loop, nog wel op de trap. Ergotherapeuten willen dat ik mijn schoenveter strik met één hand. Een neuroloog probeert me te zeggen wat ik mankeer en hij uit zijn zorgen dat ik hem wel hoor, maar niet echt naar hem luister. Vrienden en vriendinnen weten zich geen raad met de situatie en praten maar wat tegen me aan. Mijn zoon van 10 begint hard te huilen. En ik wil alleen maar slapen met de tv aan.

Knopjesding

Tijdens de bezoektijd komt mijn partner. Ze geeft me “een knopjesding”. Ik besluit dat het de afstandsbediening van de tv is. Ik richt op het toestel boven me. De tv reageert niet. Ik druk op wat knoppen en ik richt zo goed als ik kan. De tv reageert niet. Uit mijn ooghoek zie ik dat mijn partner me met verbazing aankijkt. Ze zegt: “Het is je mobiel. Ik dacht dat als je niets kunt zeggen dat je misschien wel kan tekst intikken op je mobiel”. Ik schiet in de lach, en zij lacht mee. Ik ben meer in de war dan ik denk! De mobiel gaat weer mee naar huis en ik val in slaap… En die tien tips vergeet ik maar.

Ik ben benieuwd naar oplossingen. Hoe ben jij weer handig geworden? Geef hier je reactie.