Woning aanpassen: Keuken
Woning aanpassen: Keuken
- Apparatuur op goed bereikbare hoogte
- Lades en kasten volledig uitschuifbaar
- Liefst aanrecht in L- of U-vorm
- Eénhendel-mengkraan met eenvoudige bediening
- Verlichting die goed op het aanrecht schijnt.
bedankt voor het delen!
anti-slip werkt niet zo goed als het klinkt, als het een beetje vochtig is werkt het al minder, en ik hou van absoluten, ik wil dat het absoluut vast zit of absoluut los ligt, dat halve geeft mij iritaties, de enige antislip oplossing die ik goed vind is het dunne matje voor het schrijven.
Mijn motoriek is goed dus ik heb geen aangepast bestek ik bedoelde een mes zoals de bovenste in deze afbeelding: http://static.webshopapp.com/shops/002678/files/000403687/sabatier-cuisine-messenset-3-delig.jpg
Het scheelt heel veel hoe groot je snijvlak is, over de oude plank, ik neem het niet zo nauw met hygiëne, ik woon alleen en vind het risico opwegen tegen de iritatie.
De chobs werken echt, ik snij mijn vlees als ik moet verwerken op een houten snijplank met Chobs er onder en ik heb nooit een probleem hoor. Als het dunne matje voor het schrijven. Je moet echt je best doen als je het wilt laten schuiven.
Mijn motoriek is ook goed. Ik gebruik het gehoekte mes vooral in de voorbereiding. Ik hou niet van voorgesneden vlees (kipreepjes of -blokjes, rund- of varkensvleespoulet) dus ik snijd het vlees altijd zelf. Door de gehoekte stand van het lemmet staat de kracht meer boven het snijvlak dan ernaast. Omdat ik zuinig ben op die ene hand (bikjvoorbeeld je zal maar RSI-klachten krijgen) is dat een uitkomst. En het mes scherp houden, daarvoor heb ik https://weerhandig.nl/winkel/handig-in-de-keuken/messenslijper-chefs-choice/ . En voor het fijnere snijwerk heb ik een paar Herder-mesjes, ideaal! https://weerhandig.nl/winkel/handig-in-de-keuken/herder-mesje/
ik (wij) hebben veel profijt van een hooglaag keuken. zo kan ik zittend koken en mijn vrouw staande afwassen.
Goede tip. Mooi te merken dat er een hoop mogelijk is! Heeft iemand nog meer tips?
omdat ik geen zwevend blad heb maar lades onder het aanrecht, kon er geen stang geplaatst worden, daarom heb ik een aanrechtblad wat 5 cm uitsteekt zodat ik me eraan kan vasthouden voor balans, daarnaast klem ik mijn spijkerplank erop vast met een lijmklem
tip voor het gebruik van de snijplank, gebruik een groot mes met een “hoger”handvat zodat je het hele snijvlak plat op de plank kan drukken.
Ik gebruik een oude snijplank met een gerafeld oppervlak waardoor ik overal een beetje grip heb
Slim gebruik gemaakt van de situatie. Je kan inderdaad de spijkerplank vastzetten met een lijmklem. Ik heb antislip dopjes er onder, werkt ook goed.
Bedoel je met een ‘hoger handvat’ een van de gehoekte messen? Zoals dit mes: https://weerhandig.nl/winkel/koken-eten-en-drinken/stirex-vleesmes/ ?
Een oude snijplank die wat gerafeld is, is wel handig maar niet zo hygiënisch. Je kan daar antislip-dopjes opklikken https://weerhandig.nl/winkel/handig-in-de-keuken/chobs-meat-red-veg-green-snijplank-antisliphoekjes/