DayClock - Weerhandig.nlDayClock, dé hulp bij planning

DayClock

 239,00 264,00

Wissen

Product Description

DayClock,  dé hulp bij planning, sociale contact en oriëntatie.

“Mijn moeder woont alleen. Ze vindt de DayClock heel gezellig. Voor ons – haar kinderen – is het fijn om haar berichtjes en foto’s te sturen, bijvoorbeeld van onze vakantie. Ook wens ik haar via de DayClock iedere avond welterusten. Gezellig, heb ik zo geprogrammeerd. En we sturen berichtjes dat we op bezoek komen of wat leuks gaan doen. Al zou ze straks geen klok meer kunnen kijken dan ziet ze toch nog de foto’s en berichtjes”, aldus een review van één van de ongeveer 1500 huidige gebruikers van DayClocks.

DayClocks verenigt het nuttige met het aangename; DayClocks biedt de belangrijke klokfuncties (analoog, digitaal, dag en dagdeel), én tevens de mogelijkheid dat familie en mantelzorgers/zorgmedewerkers berichten, agenda-afspraken en foto’s op de tablet/klok plaatsen, welke verstuurd worden vanaf de smartphone, laptop of computer. Hiermee wordt de grip op de tijd (en op het leven) vergroot, ondersteunt het de zorg van familie/ mantelzorgers/zorginstellingen en zorgt het voor verbinding en contact tussen mensen.

En dat is nodig ook. Eenzaamheid, vergrijzing, steeds meer mensen met geheugenproblematiek, afasie: het is een voortschrijdende ontwikkeling. Daar zijn innovatieve producten voor nodig, ontwikkeld met oog op de toekomst.

Behalve voor zelfstandig wonenden is DayClocks ook zeer geschikt voor innovatieve zorginstellingen; het biedt structuur en verbinding voor haar cliënten en hun familie én het ondersteunt haar zorgprofessionals in hun dagelijkse werk. 

BESCHRIJVING, DE DAYCLOCK 10

De Dayclock 10 geeft standaard de dag, datum, tijd en het betreffende dagdeel aan. De agenda en fotoalbum functie biedt nog meer ondersteuning voor iedereen die structuur nodig heeft.

De adapter en de standaard zijn inbegrepen.
Afmetingen: 257 x 147 x 10 mm

De DayClock 10 komt met spraakfunctionaliteit; berichten die naar de DayClock gestuurd worden kunnen worden uitgesproken. Het uitgesproken bericht kan herhaald worden in een frequentie die je zelf in kan stellen op het dashboard.

HET ABONNEMENT

Met het abonnement kunt je onbeperkt gebruik maken van alle functies. Zo kun je op afstand (via smartphone, laptop of computer) de DayClock besturen en dingen aanpassen of toevoegen. Bijvoorbeeld om afspraken, activiteiten of foto’s op de DayClock te zetten.

Om gebruik te maken van de functies gekoppeld aan het abonnement krijgt je via een door jou gekozen mailadres een gebruikersnaam en een wachtwoord toegestuurd.

Bij aanschaf van een DayClock krijg je standaard een half jaars abonnement gratis. Na 6 maanden kan je het abonnement continueren voor slechts € 3,- per maand. Je krijgt aan het eind van de abonnementsperiode een mail met betalingslink van DayClocks via welke je het abonnement voor een jaar kunt verlengen.

LATEN UITSPREKEN

Een optie van de Agenda functie is het laten uitspreken van een door jou ingegeven boodschap*. Bijvoorbeeld voor mensen met afasie en geheugenstoornissen een uitkomst.

Hoe gaat dat in zijn werk?

– Log in op onze website OF Ga in de app naar het ‘Activiteiten’-menu en druk op de groene knop. Druk daarna op het kalendersymbooltje
– Vul een activiteiten tekst in naar wens; je kunt deze boodschap ondersteunen door een boodschap met je eigen stem op te nemen.
– Vul vervolgens de begindatum, de einddatum en de betreffende dag in.
– Kies voor “Spraak/geluid” en vink de optie “Stem” aan.
– Vul de interval (het aantal seconden) tussen het aantal herhalingen in (b.v. 30 seconden). Houd ermee rekening dat de interval langer dient te zijn, dan de lengte van de ingesproken boodschap
– Vul het aantal keren dat u de boodschap wilt laten herhalen in (b.v. 3 maal).

  • Druk op opnemen en spreek de boodschap in (maximaal 20 seconden)
  • Druk vervolgens op ‘done’ en daarna op  ‘<’ linksboven in het menu
    – Kies de achtergrondkleur voor de ingevulde activiteit.
    – Plaats eventueel een foto.
    – Kies bewaren.

De nieuwe activiteit staat nu als een gewone activiteit tussen alle andere activiteiten en uw ingesproken boodschap zal de eerste keer bij de begintijd van de boodschap worden uitgesproken, en daarna  met een tussenpoos van steeds  30 seconden nog 2 maal uitgesproken worden.

Gebruik deze optie met beleid. Het is verstandig om een eerste keer deze optie samen met de gebruiker uit te proberen om zo het beoogde effect te bepalen.

Let op: Wil je een reeds actieve activiteit wijzigen, dan dien je eerst deze activiteit in zijn geheel te verwijderen om hem daarna opnieuw in te voeren. Dit geldt niet voor activiteiten in de toekomst.

Uitgebreide gebruikershandleiding: weerhandig-DayClock-gebruikershandleiding_v6.9-NL_LR

Marion Hurkmans beveelt DayClocks aan: “Deze week is onze zoon Tijmen, 18 jaar, begeleid gaan wonen in zijn eigen appartement! Net van te voren de Dayclock aangeschaft met de spraakfunctie. Tijmen is analfabeet en de spraakfunctie werkt TOP! Dankzij de Dayclock merken wij dat deze bijzondere stap meer kans heeft op succes!!! Dank je wel.”

Extra informatie

Lijst

Geen, Titaan, Wit, Zwart, Goud

Andere suggesties…

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “DayClock” te beoordelen

Wil je de blog, tips en nieuwe producten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief en ontvang

10% KORTING