afasie apps: Weerhandig en Reade werken aan bruikbaarheid

Ik weet wat afasie apps kunnen betekenen. Toen ik geen woord kon zeggen waren ze mijn redding. Daarom weet ik hoe belangrijk om anders te communiceren met anderen als spreken moeilijk of helemaal niet meer gaat. Bij mij kwam het praten gedeeltelijk terug, maar voor veel mensen is dat niet zo. En voor die mensen met afasie heb ik contact gezocht met Reade, mijn oude revalidatiecentrum, aan de hand van een kans die Hersenletsel.nl, regio Noord-Holland iedereen bood middels een uitgeschreven prijsvraag.

En dat vond ik vandaag in mijn e-mail : “Na uw inspirerende presentatie Prijsvraag Afasie dd 17-05-2017 delen wij u mede dat u een van de winnaars bent van onze Prijsvraag Afasie 2017”. Dit kregen Reade en ik op de mail van Hersenletsel.nl, regio Noord-Holland.

Wat houdt het project ‘afasie apps’ in?

Wat houdt dat winnende project nu in, zullen jullie vragen. Wij willen dat lotgenoten met afasie hun ‘stem’ laten horen als het gaat om allerlei communicatie-apps die voor hun ontwikkeld zijn. Als je je in de apps verdiept hebt, en dat hebben wij, kom je al snel tot de conclusie dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien.
Door de apps te rubriceren en in te delen naar geschiktheid in relatie tot de mogelijkheden van degene met afasie schep je al orde in de chaos.  Met de geschikte apps nodigen wij een team van ervaringsdeskundigen van Reade (mensen met afasie in allerlei vormen) om hen zelf laten beoordelen welke de beste Nederlandstalige apps zijn om te communiceren met anderen.

Een vraag aan jullie

Het project start september 2017 als iedereen weer van vakantie terug is. In de tussentijd heb wij de volgende vraag: Welke communicatie-apps kennen jullie die absoluut bij het project betrokken moet worden? Weet je er één of meerdere? Zet ze hieronder of mail ze direct naar info@weerhandig.nl. Bedankt alvast!