Van beroerte naar weer handig! - Weerhandig.nl

Van beroerte naar weer handig!

Siemon-Vroom-weerhandig (2)Ik ben Siemon Vroom en ik kreeg in 2007, op 44-jarige leeftijd, een zware beroerte. Na het ziekenhuis en het revalidatiecentrum kwam ik thuis. Ik had, om te voorkomen dat mijn verlamde rechteronderbeen sleepte, een brace aangemeten gekregen. En een sling, dat is een soort mitella, om mijn verlamde rechterarm niet te laten bungelen. Ook heb ik afasie, een spraakstoornis.

Ik was gewend voor mijzelf te zorgen, nu moest ik mijn zoon vragen een lamp te verwisselen. Thuis levende, nog los van het aanvaarden van een handicap, had ik moeite met eenvoudige dingen: handtekening zetten met mijn verkeerde hand, mijn tenen wassen onder de douche of eten maken. Bijvoorbeeld hoe maak ik een pot open, hoe smeer je een broodje, hoe kan je iets snijden zonder dat het wegrolt et cetera. En als ik het al wist, had ik de goede spullen daar niet voor.

Dus ik begon te googlen, enorm veel sites waar ik zaken kon kopen voor mijn éénhandigheid, maar niet één site waar ik alles op kon vinden. Ik heb wat dagen achter het internet gezeten.  Mijn zoektocht naar praktische oplossingen deel ik graag met u via mijn website. Ik wilde weer zo zelfstandig mogelijk leven, en dat is gelukt. Feitelijk kan ik alles weer zelf. Ik wil, als u wilt, u weer helpen ‘weerhandig’ te worden.

Als u nog tips of aanmerkingen heeft mailt u ze hier.

Met vriendelijke groeten,

Siemon Vroom