“Rustig, rustig, rustig…”

Vloek

Ik lig bijna op mijn gezicht en vloek hevig, waarbij ik een vrouwelijk geslachtsdeel ijdel gebruik… Ik hou me net vast aan de wasmachine, pfoeh… wat een geluk. De spanning is nog aan mijn verlamde voet te zien. Hij staat in een spasme en ik heb dezelfde toestand in mijn hoofd. Nu rustig worden, rustig, rustig…

Situatie

Even terug in de tijd: Ik ben aan het logeren bij mijn vriendin. Het is 8.32 uur en tijd om onder de douche te gaan. “Zelluf doen” is mijn motto geworden dus mijn vriendin kleedt zich aan om een lekker ontbijt voor mij te maken. De douche is in het bad, altijd spannend. Hoe neem ik de badwand? Gelukkig staat de wasmachine er vlak naast en ik kan mij vast houden. Toen het bovenstaande gebeurde.

Kraan

Als ik weer rustig word beschouw ik de situatie. De wasmachine is niet zo’n goed idee. Als je de hele beweging volgt moet je hem een keer loslaten. Kan ik de kraan pakken? De kraan is mijn zekerheid, maar er is een nadeel: hij wordt heet. “Dat zie ik dan wel” denk ik overmoedig. Ik reik een beetje en pak de kraan beet en zwaai mijn goede voet eerst over de badwand… “Rustig, rustig, rustig…” Ik hoop dat de loodgieter goed werk heeft gedaan en de kraan goed vast zit. Ik zwaai mijn verlamde been er over en het lukt. Wat sta ik wiebelig! “Rustig, rustig, rustig…”

Spiderman

Nu moet de kraan nog aan, dus ik moet een beetje opzij. Niemand wil een koude (brrr) of hete (auw) douche op de kop krijgen. Ik loop heel voorzichtig, mezelf vasthoudend aan de tegels als Spiderman, een beetje opzij. Jammer dat Spiderman een pootje mist, want die had ik nu goed kunnen gebruiken. En dat de vloer van het bad rondloopt is ook niet bevorderend voor de mijn interne sfeer…  Ik ‘chant’ een mantra: “Rustig, rustig, rustig…” Zo rustig ben ik niet. Ik sta daar aan de muur gekleefd en durf niet te bukken om de kraan aan te doen. Ik roep zo hard als ik durf: “Hellup!!!”

Beugels

Enfin, de hele badsessie is geen succes en mijn vriendin helpt me daaruit roepende: “Rustig, rustig, rustig…” Waar heb ik dat eerder gehoord? Ik ben al aan het  fantaseren dat ze het bad er uit zou halen, maar onze liefde is niet eindeloos. Ze heeft liever het bad dan mij, zo vertelt ze mij. Dan moet ik maar toch beugels… Ik word een oude man (hoop ik 😀 ).