Foutjes in de Feestmaand

Suprises en gedichten vind ik geweldig. Doe mij pakjesavond in plaats van kerst zonder twijfel. Alleen … sinds ik kampioen der éénhandigen ben is het maken van de surprise wel een dingetje geworden. En dat rijmen en dichten is er met mijn afasie ook niet beter op geworden. Ik stel het allemaal dus zo lang mogelijk uit. Maar vanmorgen moest ik toch echt actie gaan ondernemen. Waar is dat lootje gebleven?

Ballon

Ik haal het minutieus opgevouwen blaadje uit voor kinderen en ander aagjes onmogelijk te vinden verstopplaats, open het en … Oh-ohhhh … dat had ik eerder moeten doen! Ik blijk mijzelf te hebben. Probleem…oh nee, uitdaging moet ik zeggen van al trainers in positief denken. Ik herstel mij snel. Nou ja, eigenlijk wel lekker. Dit jaar een eenvoudig te openen surprise en geen woorden in het gedicht die ik tijdens het voorlezen Ik google wat ik allemaal nodig heb. Haal behangplaksel uit de schuur en blaas vol goede moed een ballon op. En daar sta ik dan met die ballon. Hoe maak ik daar in godsnaam met één hand een knoop in?

Buik

Een paar buren later kan ik verder. Ik ga mijzelf maken, wel een beetje slanker natuurlijk. Hmmm … in het kader van wat minder buik was een ballon misschien niet mijn beste uitgangspunt. Langzaam kom ik in de stemming. Beelden van Sinterklaas komen in me op. Valt me nu pas op, dat hij net als ik met een stok loopt. Zou dat praktisch zijn? Zo’n lange stok?

Imelda

Ik heb een dingetje met stokken. En met schoenen. Mijn vriendin noemt mij Imelda. Volkomen onterecht natuurlijk. Maar sinds ik niet meer zo vlotjes loop, heb ik voor bijna elke outfit wel een bijpassende stok. Zo’n mooie gouden stok als de Sint heb ik niet, mijn meest stijlvolle is transparant.

Feestmaand

Straks is het al weer kerst. Niet mijn favoriete feestdag. Nooit begrepen waarom mensen daar zo in op gaan. Nog snel naar de kapper moeten, nieuw jurk nodig… alhoewel … als ik er een mooie nieuwe stok voor kan kopen, heb ik ook niet veel aanleiding nodig. Weet je wat? Ik speel deze hele maand gewoon een beetje voor Sinterklaas en gooi (met pijn in mijn hart, dat dan weer wel) mijn mooiste stokken in de ramsj zodat iedereen er met de kerst mooi bij loopt!

geredigeerd door petrafisher.com

PS    Wil je naar de stokken in de ramsj kijken? Klik hier.