Afasie?

Bekendmaking apps beoordeling voor en door mensen met afasie

Ik heb zelf zware afasie gehad en heb mijn nog nooit zo onbegrepen en eenzaam gevoeld als die periode. Ik probeerde heel hard mijn best te doen om woorden en zinnetjes te creëren met mijn mond, maar het lukte niet. Ik zei ‘ja’ als ik ‘nee’ bedoelde, kon niet de naam van mijn zoon onthouden. Mijn hersenen waren een puinhoop. Het kostte mij wel twee jaar voor er iets uit mijn mond kwam met een beetje tempo, hard genoeg om te horen voor goede luisteraars en vooral zinnig. Veel mensen met afasie hebben niet het geluk dat de ene hersencel de ander weer vindt. Ik heb heel veel geluk gehad.

Om het leven wat gemakkelijker te maken heb je communicatie-apps. Maar zelfs sommige logopedisten zien door de bomen het bos niet meer. Dat hebben wij, Laurien Sietsma, linguïst en afasietherapeute bij Reade Amsterdam en ik  aangepakt met behulp van een prijs van Hersenletsel.nl regio Noord-Holland. Wij wilden mensen met afasie de apps laten beoordelen en dat is gelukt. Wil je het resultaat van de tevredenheidstest weten? Download de link dan hier.

Film Prijswinnaars Afasieprijs 2017 – project Apps Vergelijken from Roswitha Eshuis on Vimeo.