Afasie? - Weerhandig.nl

Afasie?

Communicatie-apps laten beoordelen door mensen met afasie

Ik heb zelf zware afasie gehad en heb mijn nog nooit zo onbegrepen en eenzaam gevoeld als die periode. Ik probeerde heel hard mijn best te doen om woorden en zinnetjes te creëren met mijn mond, maar het lukte niet. Ik zei ‘ja’ als ik ‘nee’ bedoelde, kon niet de naam van mijn zoon onthouden. Mijn hersenen waren een puinhoop. Het kostte mij wel twee jaar voor er iets uit mijn mond kwam met een beetje tempo, hard genoeg om te horen voor goede luisteraars en vooral zinnig. Veel mensen met afasie hebben niet het geluk dat de ene hersencel de ander weer vindt. Ik heb heel veel geluk gehad.

Moet je eens voorstellen dat jij afasie krijgt en nauwelijks kan praten, een ramp toch? Dat gaat soms gepaard met somberheid, boosheid of zelfs depressies. Om het leven wat gemakkelijker te maken heb je communicatie-apps. Maar zelfs sommige logopedisten zien door de bomen het bos niet meer. Dat willen wij, Laurien Sietsma, linguïst en afasietherapeute bij Reade Amsterdam en ik  aanpakken. Wij hebben de afasieprijs gewonnen van Hersenletsel.nl regio Noord-Holland en willen met de prijs mensen met afasie de apps laten beoordelen.

Hoe meer mensen met afasie meedoen hoe betrouwbaarder is de uitkomst. Wil je ook (laten) meedoen aan dit project mail dan naar info@weerhandig.nl of ga eens praten met je logopedist. Is het niet voor jezelf, dan is het wel voor de mensen die morgen helaas afasie krijgen!

Film Prijswinnaars Afasieprijs 2017 – project Apps Vergelijken from Roswitha Eshuis on Vimeo.

Wil je de blog, tips en nieuwe producten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief en ontvang

10% KORTING